kapari bitkisinin şifası hakkında
KAPARİ BİTKİSİNİN ŞİFASI HAKKINDA
Tanrı kulları için dert vermişse dermanınıda aynı zamanda göndermiştirKapari
denilen doğal ve tabii olan ürünü Tanrı bize dertlerimize derman olsun diye
yaratmıştırİnsanların kan tablosunu hızla düzeltmekte ve kan hastalığına
yakalanan kişilerin imdadına koşmaktadır
Bugüne değin Lösemili hastalar dahil her insandan kapari hakkında hep iyi
şeyler duydumBu ürününün insanların sağlığı için son derece lüzümlu olduğuna
inanıyorum, özellikle trompositopenili hastalarda kısa sürede etkisini
göstermektedir Kapari kullandığım her hastadan teşekkürler alıyorumAma esas
teşekkürlerin sahibi Türkiyede ilk defa kapariyi topluma tanıtan Murat Mıhladız
ın hakkıdırKapariye ve sayın Mıhladıza sonsuz teşekkürler"
25032005
Prof Dr Ali Enes DALKILIÇ
Peygamber efendimizin kapari bitkisi ile ilgili Hadisi şerifi:
İbni Abbas (ra) demiştir ki
"Ben benzi sararmış olarak peygamber aleyhisselamın yanına varmıştım", "Ey İbni Abbas bu ne haldir" diye sordu Bende "Basur hastalığı var dedim",
"Küçük yaşta olmana rağmen öylemi, Gebereotunun çiçek tomurcuğunu alıp iyice döversin, sonra sulandırıp içersin" buyurduBende aynen yaptım iyileştim
Kaynak:Tıbbi-Nebevi cilt 1 sf89
Hadis kaynağı:Ebu Nuaym vr 81ab
Evliya Çelebi, 400 yıl öncesinde keşfetmiş bu bitkinin varlığınıÜnlü “Seyahatname”sinde bakın neler söylüyor kapari için , Çorum’un Osmancık İlçesini tanıttığı bölümde?
“İşte bu kumlu toprakta, bu iklim şartlarında “gebre” adında bir yemiş yetişiyor ve bu yöre halkı bu yemişin sirkeli turşusunu yapıyorBu turşu için “ çok faydalı” diyor Evliya ÇelebiFaydalı oluşu hastalıklara deva olmasından, zindelik, sağlık , güç vermesinden olsa gerekVe meşhur olması da lezzetli, faydalı oluşundan
Akdeniz Ülkelerinde ilk çağlardan bu yana gıda ve tedavi amaçlı kullanılan kapari bitkisinden günümüzde boya ve kozmetik sanayiisin de yararlanılmakta
Kaparinin bezelye büyüklüğündeki tomurcuklarının protein, vitamin, mineraller, rutin ve hardal yağı glikosidi yönünden oldukça zengin olması, onu doyurucu bir besin haline getiriyorÖzellikle turşusunda ortaya çıkan iştah açıcı aromatik kokusunun kaynağı da hardal yağı glikosidiKapari turşusunda sadece kokusunu değil, keskin tadını da bulabilirsiniz hardal yağının
Gençleştirici ve “afrodiziak”- cinsel gücü arttırıcı- etkisi de keşfedilen kapari tomurcukları, Avrupa ve Amerika da vazgeçilmez bir çeşni olarak sofrada yerini alıyorÖzellikle Batı Avrupa ülkelerinde kaliteli bir meze olarak kabul görüyorKapari tomurcukları salamura edildikten sonra, zeytinyağı ve limonla işlem görüyor ve mezeye dönüşüyor;sofraların baş tacı oluyor
Kaparinin tomurcukları dışında “karpuzcuk”da denilen meyveleri ve sürgün uçları da salamura ve sirkede muhafaza edilmek suretiyle gıda olarak değerlendiriliyorÖzellikle de Kıbrıs’ta ve İspanya’da sürgün uçları, vejetasyonun başlarında taze iken toplanıyorTabii yine sirke ve tuz ile terbiyelendikten sonra tüketiliyorÇünkü acılığı- ki bu acılık içeriğindeki hardal yağı glikosidinden kaynaklanıyor- ancak bu şekilde gideriliyor ve asıl tadı ortaya çıkıyor
İnsanlar kapariyi gıda niyetine tüketirken aynı zamanda, pek çok hastalığa karşı da bağışıklık kazanıyorlarÖrneğin özündeki rutin, kılcaldamarlardaki kanamaları önlüyor
Hayvanlar yediğinde ise sonuç inanılmazSüt ve yumurta verimi oldukça artıyor
Kaparinin her şeyi değerli; hiçbir şeyi atılmıyorDal uçları, tomurcukları, meyveleri gıda sektöründe;yaprakları sertleşmiş dalları, kökleri de ilaç, boya ve kozmetik sanayiinde değerlendiriliyor
İspanyollar köklerinden yaptıkları ilaçları, hemoroidin tedavisinden kalça rahatsızlıklarının giderilmesine, kadınların regl dönemlerinin düzenlenmesinden sancıların giderilmesinde kullanmışlarSirkesinden diş ağrılarının giderilmesinde faydalanılmışYine köklerinden zehirlenmelere karşı panzehir elde etmeyi başarmışlar
Hindistan’da kaparinin kök kabuğu, taze veya kurutulmuş olarak yüzyıllardır müshil, tonik balgam söktürücü, solucan düşürücü, ağrı kesici olarak kullanılmaktaRomatizma ağrıları olanlar, felç geçirenler, dalak büyümesi şikayeti olanlar şifayı kaparinin kök kabuklarından elde ettikleriilaçlarda bulmuşlar
Avrupa’da meyveleri ve çiçek tomurcukları, müshil(kabızlık giderici) ve diüretik(idrar söktürücü) olarak kabul edilmekte, uyarıcı ve iskorbüt hastalığını önleyici olarak değerlendirilmekteYaprakların ezilmesiyle hazırlanan lapa ise gut hastalığının tedavisinde kullanılmaktadırAyrcıa kan bozuklarının giderilmesinde yine kapariye başvurulmakta
Türkmenistan’da kapari türlerinden polifenol nitelikli altı madde elde ediliyor
Uluslararası Kanser Enstitüsü’nde yapılan çalışmalarda kapari, antitümör aktivitesi sağlayan “ekstrakt”ın hazırlanmasında kullanılan bitkiler arasında yer alıyor
MUCİZE BİTKİ KAPARİNİN FAYDALARI
1Cinsel Gücü Artırıcı
2Kabızlık giderici
3İdrar söktürücü
4Balgam söktürücü
5Solucan düşürücü
6Ağrı kesici
7Romatizma
8Felç
9İskorbit hastalığı
10Kan bozuklukları
11Gut hastalığına
12Antitümör
13Hemoroid
14Dalak büyümesi
15Kalça rahatsızlıkları
16Adet düzenleyici ve sancıları
17Diş ağrıları
18Karaciğer fonksiyonlarını düzenleyici
19-Multipl Skleroz (MS)
kaynak: http://www.diyemediklerim.com/kapari-bitkisinin-sifasi-hakkinda-t22994/index.html?s=03c181266482dd0656e26bc6aa1d5bba&
Yorumlar
Yorum Gönder