Link Değişimi Nasıl Yapılır, Makaledir?

Bu konuda oldukça yetersiz bilgiye sahip webmaster arkadaşlarımızı bilgilendirmek için bu makaleyi yazıyorum.

Bir kelimede web sitenizin aşşağılara düşmeden stabil bir hızda google yükselmesi içn bildiğiniz gibi link değişmi yapmalısınız. Buna backlink denir.

Bir web sitesi ne kadar çok backlink alırsa ve aldığı backlinkler ne kadar pr si yüksek trust domainlerden ve alakalı sayfalardan olursa etkisi o kadar google da ön sıralarda olur.

trust domain: uzun süredir açık, insanlara faydalı bilgiler veren spam olmayan kaliteli dmoz gibi dizinlerden link alan ve sürekli güncellenen, insanların social bookmarklarına ekledikleri ve girdikleri zaman bi 15-20 dk oyalandıkları siteler google açısından trust domain olarak değerlendirilirler.

Alakalı sayfa: misal vinç siteniz var vinç kelimesinde kasıyorsunuz pr si yüksek bi sitenin altında alacağınız vinç kelimesinden link yerine o sitenin sizinle alaklı bi sayfasından alacağınız link daha etkili olacaktır.

Web sitelerinin footerlarından aldığınız linkler 1 sayılır misal 10000 alt sayfalı bi domainden link aldınız o zaman bunun etkisi 1 dir ancak alacağınız çok sayıda backlink sitenizi şişirir ve ban sebebidir.

Neyse bu konuda çok da fazla sağa sola sapmadan ideal link değişimini kısaca aktarmak istiyorum.

İlk önce bir alt sayfa yaparsınız ve adına link.htm dersiniz sonra ana sayfanızdan bu alt sayfaya bir link verirsiniz.

Daha sonra ana sayfanıza bir not düşün link dğeişimi yapmak isteyenler tıklasın diye, sonrasında burada link değişim kriterlerinizi anlatın ve r10.net gibi forumlara mesaj atın link değişimi yapmak istiyorum diye.

Mesajları attınız insanlar sizinle link değişmi yapmak istiyorlar artık sıra geldi onların kodlarını sizin link değişim sayfanıza koymaya, tabi onlarda aynı şekilde link değişim sayfası hazırlayıp sizin kodlarınızı oraya ekleyecekler.

Neden ana sayfa değilde alt link sayfası.
1-Ana sayfadan link değişimi yapanlar her zaman ana sayfasından linklerinizi silebilirler devamlı bunları kontrol etmek zordur ancak alt sayfadan linkler kolay kolay silinmez.
2-Linklerdeki kelimeler sizin sitenizle alakalı değilse örneğin siz vinç kelimesinde kasıyorsunuz ancak başka bi çok kelimede link aldınız bu durumda sizin ana sayfanızdaki kelime oranı değişecektir bu durumda hedef kelimede aşşağıya düşmeniz durumu olabilir.
3- Ana sayfanızdan alakasız linklerin fazla olması durumunda google tarafından cezalandırılabilirsiniz.

Backlinkin sayısı değil etkilisi makbuldur bunu unutmayın :)
Link değiştiğiniz sitelere dikkat edin 2 gün sonra bu siteler banlanırlarsa sitenizden linkleri hemen kaldırmanız sizin faydanıza olacaktır.


Makalenin devamında yabancı link değişim sistemlerinden ve hangi mantıkda çalıştıklarından bahsetmek istiyorum. Ülkemiz de pek fazla bilinmeyen ve kullanılmayan sistemler aslında dünya üzerinde baya biliniyor ve kullanılıyor.

1.GotLinks.com Free Link Exchange Service
Bu web sitesi yarı otomasyona dayalı bir sistemde çalışmaktadır. Gerekli php kodlarını size veriyor ve bu kodları links.php adıyla bir dosyaya kaydedip ana sayfanızdan bu links.php ye link veriyorsunuz, daha sonrasında siteye login olup 8-10 adet size ait kategoriyi seçiyorsunuz. Akabinde bu kategorilerde link değişim talebinde bulunuyorsunuz. Bu değişim taleplerini siz yapabileceğiniz gibi size de yapabiliyorlar. Size yapılan talepleri MY SITES bölümünden approve links butonuyla approve (kabul) , reject (iptal) seçenekleri ile düzenleyebilirsiniz. Günlük 75 adet link değişim hakkınız mevcut. Eğer paralı versiyona geçerseniz bu sayı sınırsız olabilir. Yarı otomatik olmasından dolayı bu aşamadan sonra kod eklemenize gerek yok. Sistem otomatik olarak link değişimlerini kendisi yapıyor ve spiderlar bu sayfalara girdiklerinde sizin anahtar kelimelerinizle verilmiş backlinklerle karşılaşıyorlar.

Avantajları: Çok sayıda katılımcı site, tam otomatik link değişimi
Dezavantajları: Çapraj değişim yapılamıyor.

2.Link Market - Free Link Exchange, Link Swap and Link Trade Directory.
Bu site otomatik olmayan bir link değişim sistemidir. İlk yapmanız gereken sitye kaydoldukdan sonra sitenizi eklemek ve bir link sayfası belirlemek daha sonrasında bu sayfaya ana sayfanızdan link vermeniz gerekiyor. Sistem de bi çeşit dizin var bu dizinden kelime aratıp uygun siteleri alışveriş sepetinize ekliyorsunuz akabinde alışveriş sepetinizi sheckout yapmanız gerekiyor, yani sepettekileri satın almalısınız. Burada bir koşul var eğer free user sanız günlük 5 değişim hakkınız var. Linkler görevler halinde size mail olarak geliyor. 3 aşamalı bu görevler.

1. Aşamada siz yada karşıdaki user link değişim talebinde bulunur. bu durumda iki tarafdan diğeri approve yada reject eder.
2. Aşamada kabul durumunda link eklemeyi kabul eden taraf kodları ekler
3. Kısımda artık iki tarafda link değişim yapmış olur.

Linkler size verilen kodların link sayfalarınıza manuel olarak eklenmesiyle gerçekleştirilmiş olur.

Avantajları: Çok sayıda katılımcı site, Çapraz link değişimi
Dezavantajları: 5 adet günlük sınır gerçekden de çok az ancak size yapılan başvurularla birlikde bu sayı gerçekden de yüksek rakamlara ulaşabiliyor.

3.TelaLinks - Automatic Free Link Exchange Manager

Bu sitede herşey tam otomatik. Sadece size verilen kodu bir php yada asp dosyası olarak kaydedip ana sayfadan buraya link veriyorsunuz gerisi otomatik olarak halloluyor.

Avantajları: Herşey otomatik, oh ne güzel gelsin backlinkler
Dezavantajları: banlı sitelere de link verme ihtimaliniz var.

4.Link Exchange. Free Link Exchange Directory.
Bu web siteside yarı otomatik bir site linkmarket gibi bi kullanımı var.

Avantajları: Çok sayıda katılımcı site, Çapraz link değişimi,Linklerin PR leri siteden görülebiliyor. Yüksek Pr li siteler kayıtlı
Dezavantajları: 8 adet günlük sınır gerçekden de çok az, site eski bi sie sanırım çok faal değil. Pr değerleri güncel olmayabiliyor.

5.Free Automatic Link Exchange - Free Link Exchange
Tam otomatik bi sistem sadece kategori seçiyorsunuz ve gerisi tamam kodları yerleştirmeniz yeterli. dilerseniz link değiştiğiniz siteleri eleyebiliyorsunuz. Günlük olarak link değişim yaptığınız siteleri ayarlayabiliyorsunuz.

Avantajları: Tam otomatik
Dezavantajları: Bence yok.

6.Automatic Link Exchange *LinksCitadel.com*
Free Automatic Link Exchange - Free Link Exchange ile aynı sistem fakat çöp site dolu.

Avantajları: Tam otomatik
Dezavantajları: Çöp site dolu.

7.Link Exchange Directory: Main

Link değişimi yapmak isteyenlerin kayıt olduğu bir dizin.

Avantajları: Zengin içerik
Dezavantajları: Çöp site dolu ve herşey manuel.

8.Ücretsiz Link Değişimi, Link Değişim Sistemi | www.linkveral.com
Bu sistemde yarı otomatik link değişimi yapıyor. Panelinde bi script sorunu var sanırım. http:// ile ekleyin yazdıgı halde linkler http://http:// şeklinde kaydoluyor.


Avantajları: Zengin içerik, Türkçe kayıtlar
Dezavantajları: Kullanıcılar biraz bilgisiz.


Genel olarak link değişim sistemlerinin avantajları ve dezavantajları
  1. Ana sayfanızdan link çıkışı olmadığı için prnizi çok fazla düşürmez,
  2. Link değiştirmek için site aramak zorunda değilsiniz.
  3. Katılımcılar genelde işi biliyorlar hepsine ayrı dert anlatmak afra tafralarıyla uğraşmazsınız
  4. Adamlar 2 gün sonra linkleri silmezler
  5. Ana sayfadan link almadığınız için kelime oranlarınız bozulmaz ziyaretçilerin gözüne kötü görülen resim buton vs. ler olmaz.
  6. Kendi kategorinizle alakalı sitelere ulaşmak daha kolaydır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Knight Online Genel Bilgiler ve Tüyolar

Rebirth item upgrade yöntemi knight online

Tecavüz +18