Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a 9 tuzak etikhaberden

Melih Gökçek'ten Mansur Yavaş'a 9 tuzak

http://www.etikhaber.com/content/view/73683/28/

25 Mart 2009 - 02:05

Gökçek, Mansur Yavaş'ın önünü kesebilmek için elinden ne geliyorsa yapıyor.


Mansur Yavaş'ın adaylığı açıklandığı sıralarda, Yavaş için "Dostumdur, kardeşimdir, çok başarılıdır" diyerek övgüler düzen Melih Gökçek, Yavaş'ın öne geçmesiyle birlikte her gün yeni bir iftira ile ekran karşısına çıkmaya başladı.

Gökçek'in, Mansur Yavaş'ı durdurabilmek için, daha çok şu 9 alanda çeşitli iddialar ortaya attığı görülüyor:

1- ANKET TUZAĞI

Gökçek, yapılan anketlerde önde gittiğini, Mansur Yavaş'ın oy oranının ise düşük olduğunu iddia ederek: "Kazanmam garanti, Yavaş'ın ise seçilme şansı yok" diyor

GERÇEK: Mansur Yavaş'ın oy oranı %40'lara yaklaşırken, Melih Gökçek %30'un altına doğru süzülüyor.

Ancak, küresel krizden etkilenen bazı anket şirketleri, parti veya adayların maddi desteğini alabilmek için partinin veya adayın oy oranını şişirip, kamoyunu etkilemeye ve seçmenin tercihini yönlendirmeye çalışıyorlar.

Yavaş bu sipariş anketlere dikkat çekip: "En iyi anketi kişinin kendisi yapar. Çevrenizdeki onar, onbeşer kişilik gruplara sorun Mansur Yavaş hiçbirinde %50'nin altına düşmeyecektir" diyor.

2- KARAYALÇIN TUZAĞI

Bitiremediği projeleri, gerçeğe dönüştüremediği vaatleri için oy isteme imkanı bulunmayan Gökçek, "Sağın oyları bölünürse Karayalçın seçilir, Ankara'ya PKK'lılar egemen olur" yalanı ile seçmeni korkutuyor.

GERÇEK: Gökçek, Karayalçın'ın oy oranını %25 olarak belirtiyor. Gökçek'in kendi ifadesinden de anlaşılacağı üzere; geriye kalan oylar değil ikiye, üçe dahi bölünse Karayalçın'ın seçilme imkanı bulunmuyor.

3- ÜLKÜCÜ TUZAĞI

Melih Gökçek, üst üste düzenlediği basın toplantılarıyla, yanına topladığı bazı grupları "ülkücüler" diye takdim ederek, Türk milliyetçilerinin kendisini destekleyeceklerini iddia ediyor.

GERÇEK: Gökçek, söylenilene göre kişi başına 50 bin TL (eski ifadeyle 50 milyar) dağıtarak, kimi bulursa kameraların karşısına toplayıp ülkücü diye tanıtıyor.

Oysa bu kişilerin bir kısmının, hayatını hiçbir döneminde Ülkü Ocakları ile ya da MHP ile alakası bulunmamış. Bir kısmı yıllar önce MHP'den kovulmuş ve sonrasında dolaşmadık, uğramadık siyasi parti bırakmamış. Bir kısmı ise siyasetle hiçbir ilgisi olmayan belediye işçileri.

4- BEYPAZARI TUZAĞI

Gökçek Beypazarı'nın kötü yönetildiğini ve tuvaleti ile çöp konteynırı olmadığını, içkili yer bulunmadığını iddia ediyor.

GERÇEK: Beypazarı kimsenin uğramadığı, unutulmuş bir Anadolu kasabası iken, Mansur Yavaş'ın göreve gelmesi ile yılda 400.000 turist alan, yerli ve yabancı kuruluşlar tarafından sayısız ödüle layık görülen bir kent haline geldi.

Öyle ki; Başbakan Erdoğan tam üç konuşmasında Beypazarı'ndan övgüyle söz edip, AKP'li belediyelere "Beypazarı'nın yaptığını yapın" tavsiyesinde bulunurken, İçişleri Bakanı Beşir Atalay da bir ilçede düzenlediği toplantıda "Bize verirseniz, bu ilçeyi Beypazarı gibi yaparız" vaadinde bulundu.

Ayrıca Beypazarı'nda 4 tane çöp konteynırı 20 tane tuvalet bulunuyor. Alkollü içeceklerin yer aldığı bağ evleri ve diğer mekanlar da yer alırken, sadece cami ve okul civarında (zaten de kanunen mümkün olmadığı için) içkili alan bulunmuyor

5- TECRÜBE TUZAĞI

Melih Gökçek'in Mansur Yavaş ile ilgili eleştirilerinden birisi de; Yavaş'ın Büyükşehir Belediyesi yönetecek tecrübesi bulunmadığı, 30 bin nüfulsu bir ilçeyi yönetmekle, Ankara Büyükşehir Belediyesi'ni yönetmenin kıyaslanamayacağı yönünde.

GERÇEK: Beypazarı'nda kısıtlı imkanlar ile gerçekleştirilen mucize ortadayken, Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin çok daha güçlü bütçesi ile 2050'leri 2100'leri tasarlayan bir Ankara yaratmak mümkün.

Kaldı ki; Gökçek daha önce ticaretle uğraşıyor, Karayalçın ise kooperatif yöneticiliği yapıyordu. Son 20 yılda Ankara'yı yöneten bu iki siyasetçinin, şehrin; ulaşım, su, kentleşme, işsizlik sorunlarına çözüm bulamadıkları görülüyor.

6- SU TUZAĞI

Gökçek, Beypazarı'ndaki suyun kirli olduğunu iddia ediyor ve içilemeyeceğini söylüyor. Ayrıca aspes boruları da "sağlığa zararlı" diye ifade ediyor.

GERÇEK: Beypazarı'nda yaşayanlar, ilçelerinde su sorunu bulunmadığı konusunda hemfikir.

Ayrıca Türkiye'nin her yöresinde, il sağlık müdürlükleri, belediyelerden habersiz suyu test ediyor ve sonuçları rapor ediyor. Ankara İl Sağlık Müdürlüğü'nün Yavaş'tan habersiz yaptığı su testleri ortaya koyuyor ki; Beypazarı suyunun sağlık açısından herhangi bir tehlikesi bulunmuyor.

Gökçek'in "sağlığa zararlı" dediği aspes borular ise, suda en ufak bir etkiye yol açmıyor. Zaten Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin suları da Ankara'nın dört bir yanına aspes borularla iletiliyor.

Yavaş'a göre; Gökçek bu iftiraları Ankara'nın su sıkıntısının üzerini örtmek için atıyor.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, ASKİ bilançolarını çıkaramadığı için Japonya'dan krediyi alamamış ve Gerede-Işıklı Projesi hayata geçirilememişti.

Ankara'nın suyu bitince, Kızılırmak/Kesikköprü suyu, Gerede Projesi'nin iki katı maliyetle getirildi. Ancak su yeterince arıtılamadığı için, Ankaralı çeşmeden su içmiyor.

Ayrıca yıllardır 45 günde bir sayılarak 20 ton sınırını aştığı için, metreküpü 5,6 Lira'dan satılan su, Yavaş'ın bu kazığı ortaya çıkarmasıyla, sayaçların 30 günde sayılması sonucu su faturaları büyük oranda azaldı. Gökçek, kendisinden önce Karayalçın'ın da su sayaçlarını 45 günde saydığını iddia ediyor.

7- SİYASET TUZAĞI

Gökçek, Mansur Yavaş'ın MHP Genel Başkanlığı'nı hedeflediğini söylüyor.

GERÇEK: Toplumun tüm kesimlerinin "şaşkınca" diye nitelendirdiği bu iddia, Gökçek'in Erdoğan planını unutturmayı amaçlıyor.

Bilindiği gibi; Gökçek, Erdoğan'ın seçim yasağından ötürü muhtarlık bile yapamayacağını iddia etmiş, AKP'ye rakip olarak Demokrat Parti'yi kurmuş ve şu an Ergenekon soruşturması kapsamında tutuklu bulunan bazı kişilere "Erdoğan nasıl yıpratılır" araştırmaları yaptırmıştı.

Erdoğan'ın, Gökçek'i aday olarak çok geç açıklaması da bu fikri güçlendiriyor.

8- VURULMA TUZAĞI

Gökçek "İstihbarat aldım, benim vurulduğumu iddia edecekler" diyor.

GERÇEK: Aslında kimsenin Gökçek'in sağlık durumuyla ilgilendiği yok. Ancak Gökçek'in durduk yere, böyle bir açıklama yapması dikkat çekiyor.

Bazı gazetelerde yayınlanan haberlere göre Gökçek değil ama oğlu vurulmuş ve Azerbaycan'da bir hastanede yatıyor. Gökçek'in katıldığı bir televizyon proğramında kimliği belirsiz bir seyirciden gelen "oğlunun diz kapaklarını açıp, basın toplantısı yapabilir mi" sorusuna, olağanüstü sinirlenerek tepki göstermesi de dikkatlerden kaçmıyor.

9- ADAYLIK TUZAĞI

Gökçek'e göre, Mansur Yavaş AKP'den aday olmak istedi, ancak bunu elde edemedi.

GERÇEK: Mansur Yavaş 28 Mart 2004 Mahalli İdareler Seçimleri, 22 Temmuz 2007 Milletvekili Genel Seçimleri ve 29 Mart 2009 Mahalli İdareler Seçimleri için hem AKP hem de CHP'den adaylık teklifleri aldı.

Hatta Melih Gökçek de, Mansur Yavaş'a Ankara'nın 5 ilçesinden birisinde AKP'nin adayı olması teklifinde bulundu.

Ancak Mansur Yavaş bu tekliflerin tamamını reddetti.

Beypazarı'nda ikinci dönemi tamamlayıp, avukatlığa geri dönmeyi düşünürken, önce MHP Genel Başkan Yardımcısı Murat Şefkatli'den sonra da MHP Lideri Devlet Bahçeli'den aldığı Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adaylığı teklifini kabul etti.

SEÇİME 4 GÜN KALA

Gökçek'in seçime 4 gün kala "çuvaldan daha hangi tavşanları çıkaracağı" başka hangi planlarını devreye sokacağı bilinmiyor.

Ancak yapılan araştırmalar Mansur Yavaş'ın tüm bu çelmelere rağmen 29 Mart akşamı ipi göğüsleyeceğini ortaya koyuyor.


Bu blogdaki popüler yayınlar

Knight Online Genel Bilgiler ve Tüyolar

Rebirth item upgrade yöntemi knight online

Tecavüz +18