Mansur Yavaş'ın Efendiliği

BU köşede, geçmişte de ’işte özlenen tablo’ türünden yazılarım yer almıştı. Aslına bakarsanız, teması bu olan yazıları, oldum olası sevmedim..

Ama Ankara’da o kadar çok şeye hasret kalıyoruz ki, dayanamadım ve ’işte özlenen tablo’ demek istiyorum bir kez daha..

Mansur Yavaş, MHP’nin Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayı..

Aynı zamanda Beypazarı’nın, 10 yıl önce hayal bile edilemeyen başarı öyküsünü yazan mevcut belediye başkanı..

Bazı siyasetçiler, siyaseti çamur kazanına çevirip, çağdaş bir insana yakışmayacak her türlü ilkel ve basit yönteme başvururken, MHP’li Yavaş’ın neler yaptığını gördünüz mü?

Her şeyden önce insan olduğunu gösterdi, sonra bir devlet adamı olduğunu ve üçüncü olarak da iyi bir yönetici olduğunu..

Devlet terbiyesini hatırlattı..

Başbakan Tayyip Erdoğan, seçim çalışmaları çerçevesinde Beypazarı’ndaydı.. İlçeye gelişinde protokoldeki yerini alan Belediye Başkanı Mansur Yavaş, elinde çiçeklerle karşıladı Başbakan’ı.. "Hoş geldiniz.."

Başka belediye başkanlarının yaptığı gibi, rakip partinin liderine ilçesinde tuzaklar, pusular kurmak yerine, çiçeklerle karşıladı..

Belki de Tayyip Erdoğan’a, Türkiye Cumhuriyeti’nin Başbakanı olduğunu hatırlatan anlardan birisini yaşattı.

Sonra resmi açılış törenlerine de katıldı Başkan ile birlikte.. Mansur Yavaş’a protokolde yer gösterilmedi, kendisi gidip oturacak bir koltuk buldu. Başbakan kürsüye çıkarken, Devlet’in Başbakanı’na duyduğu saygı ile ayağa kalkıp önünü ilikledi..

Başbakan konuşurken, doğru bulduğu yerlerde alkışmaktan da çekinmedi..

Düşünün, bu siyasi nezaket ve olgunluğu gösteren kişi, AKP’nin Büyükşehir adayı Melih Gökçek’in, en çok çekindiği rakibi..

Mansur Yavaş..

Sergilediği bu siyasi olgunluğa karşın protokolde yer bile gösterilmeyen Yavaş, açılış töreninde de dışarıda bırakıldı. Herkesin yer aldığı kurdele kesme seramonisini, Yavaş oturduğu yerden izledi.

Açılış törenlerinin ardından Başbakan miting alanına yöneldiğinde, Mansur Yavaş yine duruşunu bozmadı. Ve devlet terbiyesi örneğinden sonra bir de siyasi terbiye örneği verdi.

Yavaş, konuksever bir ev sahibi özeniyle ilçesini Başbakan için hazırladıktan sonra, AKP’nin seçim mitingi başlamadan Beypazarı’ndan ayrılıp Ankara’ya gitti.

Giderken, meydana 10 bin MHP’liyi yığıp, Başbakan konuşmaya başladığında alanı terk ettirme gibi ucuz numaraların uzağından bile geçmedi..

Mansur Yavaş’tan geriye, Beypazarı sokaklarına bizzat astırdığı "Sayın Başbakanımız Beypazarı’na hoş geldiniz" pankartları kaldı..

Ve Başbakan o pankartlara bakarak, her yıl 400 bin turist çekmeyi başaran Beypazarı’nın yerel yöneticilerini çalışmamakla suçladı.

Başbakan siyasetin özlenen tablosunu, kendi üslubu ile böyle yorumladı.
Kaynak: www.hurriyet.com.tr , Levent SEĞMEN

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Knight Online Genel Bilgiler ve Tüyolar

Rebirth item upgrade yöntemi knight online

Tecavüz +18