islama göre rüya

rüya nedir. Rüya çoğu zaman insanın bilinç altında olan düşünce enerjilerinin uyku sırasında bilinç üstüne çıkmasıdır. Bilindiği gibi insan gündelik hayatında çok sayıda bilgiyi görür okur dinler yada hisseder. bilinç altımız bir anda 300 milyar veriyi emer ancak bilinç bunların saniyede 10 kadarını öğrenir yada hatırlar bunların haricinde kalan veriler bilinç altımıza hapsolurlar. Ancak bunlardan bazıları gece biz uyurken su yüzüne çıkarlar. Bazen manalı bazen manasız şekillerde görürüz biz bu rüyaları.

Peygamber efendimizin (S.A.V) dediği gibi rüya ile amel olmaz. Rüyaya itibar edilecekse gece abdestli yatmıs olmak gerekir ve sabah ezanından önce görmül olmak gerekir ancak yine de rüyalara tam olarak güvenilmez.
Çoğu bilim adamının belirttiği gibi rüyalar oldukça kısa sürerler rüyanızda gördüğünüz bir kaç saatlik bir macera aslında bir iki saniye arasında cereyan eder. Bu kısa süre içinde insan bilinç altındaki düşüncelerin yansımasını görebileceği gibi şeytanın yanıltmasına da maruz kalabilir. Şeytan insanı her şekilde kandırmaya çalışan bir mahlukdur. Bazen iyi şeyler yaptırmaya çalışır görünerek de insanları kaldırmaya çalışabilir. Rüya gibi saf ve temiz bir olgu karşısında insan kolayca rüyasında ki şeytana kanabilir, bu konuda bir rüya görüldüğünde Bir fatiha, 3 ihlas okuyup evliya ve erenlerin ruhlarına okumak ve rüyanın şerlerinden Allah'a (c.c.) sığınmak gerekir. Eğer rüyada görülenler iyi manada ise yine okuyup bu iyiliklerin gerçekleşmesi, varsa şerlerinden Allah'a (c.c.) sığınmak gerekir.

Rüyanın anlatılması hususuna gelince rüya kötü ise ve huzursuzluk veriyorsa anlatılmamlıdır sadece rüya yorumu okunabilir ama anlatılmaz ancak rüya iyi ise anlatılabilir.

Rüyalar hakkında ki islami rüya tabirlerini okumak istiyorsanız buraya tıklayın.

Bu blogdaki popüler yayınlar

Knight Online Genel Bilgiler ve Tüyolar

Rebirth item upgrade yöntemi knight online

Tecavüz +18