Gelinlik Secimi-3

Gelinlik seçimi
Görsel
Görsel
Görsel
Düğün hazırlıkları sürecindeki önemli anlardan biri, gelinliğinizi ilk gördüğünüz andır. Bir gelinliğin sizin için en doğrusu olduğuna nasıl karar vereceğiniz ise gerçekten uzmanlık ister.

Hayallerinin gelinliğini bulmaya çalışmak, hazine avına çıkmaktan farksızdır. Aklınızda sahip olmak istediğiniz gelinliğin modelini çizersiniz ama onun size uyup uymayacağını bilmek, özellikle kot ve spor ayakkabılarla yetişmiş bir jenerasyon için oldukça zordur. Kendilerini dantel gelinlikler içinde hayal edemeyen gelin adayları, “o gelinliği” denemek için giydiklerinde bir daha çıkarmak istemezler.

Bu zorlu gelinlik bulma maratonuna düğünden en az altı-on ay önceden başlamak gerekir. İşe gelin dergileri alarak başlayabilirsiniz. Böylece araştırmaya başlamadan önce bilgi edinebilir, birçok püf noktası öğrenebilirsiniz. Ünlü moda tasarımcılarının internet sayfaları da hayalinizdeki gelinlik tasarımını bulmanıza yardımcı olabilir. Tasarımları ilginizi çeken modacılardan randevu alıp b,r arkadaşınızla, annenizle veya kız kardeşinizle birlikte bir fikir edinmek için gidebilirsiniz. Fakat unutmayın ki, birlikte gittiğiniz kişi sayısı ne kadar çok olursa o kadar çok fikir olacaktır ve kafanız daha çok karışacaktır. Gelinlik butiklerinde bol bol vakit geçirin. Hayalinizdeki gelinliklere dokunun, mutlaka deneyin. Karşılaştırma yapabilmek için hayalinizdeki gelinlikler dışında bir de modacıların tavsiye ettiği modelleri deneyin. Modacıların fikirleri önemlidir çünkü onlar vücut yapınızı ve stilinizi göz önünde bulundurarak size tavsiyelerde bulunurlar.

Modacılar istediğiniz gelinlik modelini hazırlayabilmek için en az altı aylık bir zaman isterken, gelinlik butikleri ve moda evleri fazla bir değişiklik istemediğiniz taktirde sadece ufak rötuşların yapılacağı modelleri bir ay gibi kısa bir sürede hazırlayabiliyorlar. Hatta butikteki modeller bedeninize uyuyorsa hayallerinizdeki gelinliğe hemen sahip olabiliyorsunuz. Eğer düğününüze çok az bir zaman kaldıysa butikler sizin için cankurtaran olabilir. Fakat unutmayın gelinliğinizi almadan önce en üç prova yapmanız gerekiyor. Provalar sürecinde kilo alıp vermek en büyük kabusunuz olacaktır. Çabuk kilo alıp veren bir bünyeniz varsa önceden modacınıza bunu bildirmenizde fayda var. İlk provadan itibaren düğünde giymeyi planladığınız modelde ayakkabılarınızı ve iç çamaşırlarınızı götürmeyi unutmayın. İkinci provada duvağınız ve saç modelinizi de belirleyin. En önemli prova ikinci provanızdır, gelinliğinizle birlikte kullanacağınız duvak, eldiven ve takı gibi bütün aksesuarlara bu provada karar vermelisiniz. Üçüncü ve son prova gelinliğinizin genel görünümündeki rötuşlar içindir. Son provanıza düğün gelinliğinizi giymenize yardımcı olacak kişi ile gitmeniz onun da gelinliğiniz ile ilgili detayları görme ve size yardımcı olabilmesi açısından önemlidir. Gelinliğinizi evde muhafaza etmek zor olacağından, aldığınız yerden gelinliğinizi düğün günü evinize yada düğün mekanına göndermesini isteyebilirsiniz.

Kaynak: Bride’s

Bu blogdaki popüler yayınlar

Knight Online Genel Bilgiler ve Tüyolar

Rebirth item upgrade yöntemi knight online

Tecavüz +18