Gelinlik Secimi-2

Mükemmel gelinliği bulmanın altın kuralları

Yüzlerce farklı model, kumaş stil… Bu çeşitlilik karşısında büyülenmemek mümkün değil. Gelinlik arayışına nikah tarihinden en az 8 ay önce başlamalısınız. Gelinliğinizi diktirmeyi planlıyorsanız, bu süreyi 10 aya çıkarın. Nikah gününün yaklaşmış olduğunu ve hâlâ hayalinizdeki gelinliği bulamadığınızı bir düşünün; işte bu en son isteyeceğiniz şey. Ama çok önceden almanın da riskli olduğunu unutmayın; aradaki zaman düğün gününe kadar gelinlik heyecanınızı yok edebilir!



Düğün öncesinde diyete girmeyi planlıyorsanız, vücut şeklinizin de değişebileceğini dikkate almalısınız. Çok zayıflarsanız nikah günü gelinlik vücudunuza olması gerektiği gibi oturmayacaktır. Bu yüzden de bir hedef belirlemeli ve egzersiz programınızı da bu hedefe göre ayarlamalısınız. Gelinliğinizi diktiriyorsanız, bu konuda modacınızı mutlaka bilgilendirin.



Listenizdeki ilk butiği ziyaret etmeden önce, gelinlik seçim sürecinde size yardımcı olacak bazı faktörleri gözden geçirin. Düğün, günün hangi saatinde başlıyor? Gündüz mü yoksa gece mi olacak? Yazın mı olacak, kışın mı? Resmi bir havada mı, yoksa daha samimi bir ortamda mı gerçekleşecek? Ve tabii nerede yapılacak? Örneğin açık havada, bahçede ya da kumsalda yapılacaksa, yerlere kadar sarkan uzun bir duvak pek de pratik olmayacaktır.



Gelinlik seçmek, son derece önemli bir karar. Belki tam olarak ne istediğinizi biliyorsunuz, belki de henüz hiçbir fikriniz yok. Her iki durumda da yapmanız gerekenler şunlar: dergileri karıştırıp modeller hakkında fikir edinin; internette araştırma yapın; arkadaşlarınızın düğün fotoğraflarına bakın; fırsat buldukça gelinlik mağazalarını dolaşın. Böylece doğru gelinliği gördüğünüz anda “İşte bu!” diyebileceksiniz.



Gelinlik konusunda kesin bir karara varmak çok kolay olmayabilir, ama cesaretiniz kırılmasın. Karar vermeden önce annenizin veya sizi iyi tanıyan, yakın dostlarınızın fikirlerini mutlaka alın. Bu kişiler sizin tarzınızı çok iyi bilmeli ve düğünün temasından haberdar olmalı. En önemlisi de size doğruyu söyleyecek kadar yakın olmalı. En ideali bu kişilerin siz gelinlik denerken yanınızda bulunmaları ve fikirlerini objektif olarak söylemeleri. Onların fikirlerini dinleyin, ama son kararı yine kendiniz verin.



Modern gelinler bugün renkli gelinlikleri tercih edebiliyor, ama beyazın tahtı hiçbir zaman sarsılmıyor. Tabii beyaz derken, tek bir tondan bahsetmek mümkün değil. Beyazın tonları konusunda dikkatli olmanız, cildinize doğal olarak uyum sağlayan bir tonu seçmeniz büyük önem taşıyor. Gelinliğinizi pastel renklerde hatta belki baskın renklerdeki işlemelerle hareketlendirebilirsiniz. Danteller ve kristal taşlar da gelinliğinizi canlandırmak için farklı alternatifler olabilir.



Gelinlik alışverişine çıktığınızda seçeneklerin çokluğu ve kalitesi karşısında şaşırmaya hazırlıklı olun. Gelinlik denerken üstünüzde askısız sutyen ve kombinezon olmalı. Hatta ne kadar topluklu bir ayakkabı giyeceğinize karar verdiyseniz, yanınıza o yükseklikte bir topuklu ayakkabı alın. Tüm bunlar sayesinde, düğün günü gelinliğin içinde nasıl görüneceğinize dair daha gerçekçi bir fikriniz olur. Satış danışmanları bugüne kadar sayısız geline öneride bulundukları için, onların fikirlerine de güvenebilirsiniz.

Kaynak: Stylish Brides

Bu blogdaki popüler yayınlar

Knight Online Genel Bilgiler ve Tüyolar

Rebirth item upgrade yöntemi knight online

Tecavüz +18