Dugun Hazirliklari

Düğünler söz konusu olduğunda yazdan sonra en revaçta olan mevsim kış oluyor. Tabii mevsim gereği, bu dönemin düğünleri başlamış bulunuyor. Ama düğün sahibi olan ailelerin ruhsal durumu, konukların nelere dikkat etmesi gerektiği gibi konular da, önemle üzerinde durulması gereken mevzular niteliğini kazanıyor...

Yaz başında düğünler peş peşe sıralandığı gibi, Ramazan ve bayram öncesinde de evlenen evlenene. Düğün, lüks bir otelin salonunda da, sıradan düğün salonlarında da yapılsa, tarafların aileleri ve dostları aşağı yukarı aynı sorunlarla karşılaşırlar. İki ayrı ailenin çocuklarının hayatlarını birleştirdikleri gün, düğünün yapılacağı mekandan içeri adımını atan herkes için önem taşır. Gelin ile damadın aileleri, birbirlerini çok da iyi tanımadıkları için tedirgindirler. Kız tarafının ailesi, erkek tarafının ailesiyle kaynaşmakta zorlanır. Gelinin annesi, kızının yuvadan uçup gitmek üzere olduğunu bildiği için doğal olarak hüzün duyar. Kızını evlendirmek onu sevindirse de, ondan ayrılmak fikri sevincini gölgeler.

İşte bu nedenle, gelinin annesinin bazı davranışlarını hoş görüyle karşılamak gerekir. Kızını evlendirmeye hazırlanan anne, her şeyin mükemmel olmasını ister. Ama bu telaş ve kargaşa içinde pek çok hata da yapmış olabilir. Son dakika aksilikleri, gelinin annesinin sinirlerini bozabilir.

Kuşkusuz aynı sorunlar, damadın ailesi ve özellikle annesi için de geçerlidir. Oğlunun bir yuva kurmasını sevinçle karşılayan anne, daha düğün gecesinde gelini oğluna pek de uygun görmeyebilir. Gelinin ve ailesinin kusurlarını saptamak için dikkat kesilir. Kız tarafının davranışlarını eleştirir. Oğlunun müstakbel eşinin ailesine fazla yakınlık göstermesi neşesini kaçırabilir.

Bu koşullar altında gelin ile damadın annelerinin doğal davranmaları mucize sayılmalı. Dünürlerin karşıdan birbirlerini dikkatlice süzmeleri ve kıyafetlerini için için eleştirmeleri kimseyi şaşırtmamalı. Bu iki kadın, yeni bir ailenin kurulması için insanüstü çaba harcarlarken, zaaflarına da yenik düşebilirler.

Görümce, kayınbirader ve baldız üçlüsü için de düğün günü, önemli bir sınav gününden farksızdır. Kardeşlerinin yeni bir yuva kurması için çırpınan bu kişiler, düğün günü ilgi odağı olmak isterler. Gelin ile damadın yanında sönük kalmak, ikinci sınıf kişiler durumuna düşmek onları üzebilir. Evli olanlar, kendi eşlerinin ön plana çıkmasını isterler. Düğünde konukların gelinle damat kadar onlara da hayranlık duymalarını sağlamak için ne yapacaklarını şaşırırlar.

Tarafların konuklarına gelince... Onlar da düğün öncesinden büyük hazırlık yapmak zorundadırlar. Düğünde kıyafetleriyle, bakımlı görünüşleriyle ilgi çekmek için uğraşırlar. Kimi zaman şık olma merakı, güzelleşme çabası yüzünden pek çok hata yaparlar. Düğünün sıradan bir davet olmadığını unutmamak gerekir. Düğünün bir numaralı çifti gelin ile damadın yanında sönük kalmamak, konukların hayranlığını kazanmak için bazı püf noktaların size hatırlatmak istiyoruz.

Konuklar için notlar

Koyu renk kumaşlardan yapılmış kıyafetler, genellikle pahalı kıyafet izlenimi yaratır. Örneğin siyah bir kıyafet, düğün için uygundur. Siyahın matem rengi olduğunu sakın aklınıza getirmeyin. İnce kumaşlardan yapılmış tuvaletler ya da kokteyl elbiseleri düğünlerde tercih edilebilir. Pantolon takım da giyebilirsiniz ama pantolonun paçaları çok geniş olmalı. Bej ve açık gri de pahalı izlenimi yaratan renklerdir.

Düğüne giderken fazla mücevher takmaktan kaçınmalısınız. Örneğin bir altın kolye ve küpe takım, yeterli olabilir. Düğün davetlerinde seyyar kuyumcu dükkanı görüntüsü yaratmak yanlış olur. Az ve öz mücevher, dikkat çeker, hayranlık uyandırır.

Kıyafete uygun ayakkabı ve çanta kullanmanın modası geçti. Düğüne giderken tepeden tırnağa uyum içinde olmanız sizden beklenmeyebilir. Fakat yine de düğün söz konusu olunca, biraz daha gelenekçi davranmalısınız. Ayakkabılarınızla çantanızın kıyafetinize ters düşmemeleri çok önemli.

Kaynak: Hürriyet

Bu blogdaki popüler yayınlar

Knight Online Genel Bilgiler ve Tüyolar

Rebirth item upgrade yöntemi knight online

Tecavüz +18