SeoQuake kullanımı

SeoQuake

Google optimizasyonla ilgilenen bir çok kişi için harcadıkları zamanı kısaltacak toolbar olan SeoQuake eklentisi: SeoQuake, Mozilla Firefox ve Internet Explorer için yapılmış bir seo takip eklentisidir. SeoQuake, internet sitelerinde dolaşırken ya da arama motorlarında dolaşırken size siteler hakkında seo faktörleri ile ilgili bilgiler vermektedir.

Resmi Linkler
Seo Quake Ana Sayfası
Firefox için SeoQuake
Internet Explorer için SeoQuake
SeoQuake’in en çok kullandığım özelliği SeoBar’dır.

SeoQuake - Seo Bar
İnternet sitelerinin pagerankını, google sayfa sayısını, google backlink sayısını, Google cache zamanını, yahoo sayfa ve backlink sayısını, o sitenin Dmoz’da kayıtlı olup olmadığını, alexa rankını, domainin yaşını, domainin kime ait olduğunu, site içi kelime yoğunluğunu, sitenin internal (iç) ve external (dış) link sayısını ve daha birçok özelliğini görüntüler. Bu özellikler isteğe bağlı değişebilmektedir. Yukarıda belirtilenler benim seoquake ayarlarımda bulunan özelliklerdir.
Örnek olarak, Seo Danışmanı, Endüstri Mühendisi, Arama motoru optimizasyonu adresine girdiğim anda karşıma özellikler sıralanmaktadır.

Resimde ki değerleri açıklayayım:

Pr: 3 Sayfaya ait Google Pagerank değerini göstermektedir. Bu özellik link değişimlerinde işimize yarayacaktır. Size link değişimi teklifinde bulunan şahsın sitesine girdiğiniz an görebileceksiniz.

I: 79 Siteye ait Google’da kayıtlı sayfa sayısını görebilirsiniz. Bunu aynı zamanda da Google’da site:ersenerdal.com şeklinde arama yaparak da öğrenebilirsiniz. Bu özellik link değişimlerinde ya da link satın alacağınız zaman, link satan şahıs size tüm sayfalardan footer, header vs. gibi link vereceğim şeklinde belirtirse işimize yarayacaktır. Kaç sayfadan link alacağımızı anlayabiliriz.

L: 46 Sitenin kaç adet Google backlinkinin olduğunu gösterir. Bunu aynı zamanda Google’da link:ersenerdal.com şeklinde arayarak da öğrenebiliriz.
Bu özellik, link alımlarında ya da rakiplerimizin seo analizini yaparken rakibimizin önüne geçebilmek için backlink anlamında ne kadar emek vermemiz gerektiğini gösterecektir. (Not: Bu rakamın önüne geçersem rakibimi geçerim gibi bir durum kesinlikle yanlış bir düşüncedir) .

Cached: 20 Tem 2008 Bulunduğunuz sayfanın en son Google botları tarafından kaydedilmiş olduğu tarihi gösterir. Resimde n/a şeklinde olmamasının nedeni, bir çok sayfayı gezdikten sonra Google’ın sizin ip’nizi cache görünümü açısından banlamasından kaynaklanmaktadır. Bu gibi durumlarda panik yapmayınız. Seoquake belirli bir süre kapalı kaldığında ya da ip’nizi değiştirdiğinizde tekrar görünecektir. Bu özellik sitelerimizi sık güncellememiz sonrası cache zamanının sıklaşacağını bize gösterir. Reklam vereceğiniz ya da seo yarışına gireceğiniz sitenin kalitesi ve güncellemesi hakkında size tüyo verecektir.

Yahoo I: ve Yahoo: L: Yahoo kayıtlı sayfa sayısı ve backlinkini gösterir. Yahoo backlink ile Google backlinkin farklı değerlerde olması normaldir. Google algoritması bir siteye ait tüm backlinkleri göstermemektedir ve belirli aralıklarla Google backlinkini güncellemektedir.

Dir: 1 Dmoz.org’a ait 1 adet kayıt olduğunu gösterir. Linkin üzerine tıklarsanız Dmoz’da kayıtlı olduğu kategori karşınıza gelecektir. Bu özellik, siteyi ya da link satın alacağımız durumlarda işimize yarayacaktır. Dmoz’a giren sitelerde Google sıralamasında büyük değişiklikler olmaktadır. Hem backlink, hem pagerank, hem de seo açısından Dmoz önemlidir. Sitenizle aynı içerikte bulunan ve Dmoz’a kayıtlı bir siteden link almanız seo sürecinizde size büyük bir katkı sağlayacaktır.

Rank: 696845: Sitenin Alexa verilerine göre yapılan Dünya sıralamasında sitenizin kaçıncı sırada olduğunu gösterir. Alexa değerleri sitenin trafiğine bağlı olarak değişir. Aynı zamanda Alexa toolbar ile de arttırma mümkündür. Hangi sırada olan siteler değerlidir.
0-20.000 | Çok kaliteli siteler
20.000-100.000 | Kaliteli siteler
100.000-1.000.000 | Orta Düzeyde siteler
1.000.000-5.000.000 | Düşük kalite siteler
5.000.000- .. | Kalitesiz siteler

Age: Mar 04 2007: Domainin alındığı tarihi göstermektedir. Rakiplerimizi incelerken ve link alırken işimize yarayacaktır. Domain yaşı büyük olan sitelerden backlink almamız seo sürecinde bize katkı sağlayacaktır.

Whois: Linke tıkladığımızda domainin sahibi şahıs veya şirketle ilgili bize bilgiler sunacaktır. Bazı sitelerde iletişim bilgileri maalesef yer almamaktadır. Bu gibi sitelerin yöneticileriyle iletişime geçmemiz için bize yardımcı olacaktır.

Density: Linke tıkladığımızda yeni bir pencerede sitenin kelime yoğunluk analizi açılacaktır. Örnek:

Tabloda belirtilen metinlerin yanında belirtilen K,D gibi değerler o kelimenin sitede ki Keyword ve Description taglarında bulunduğunu gösterir. Repeats 17 şeklinde belirtilen sayı ise o kelimenin sayfa içerisinde kaç kez geçtiğidir. Density 1,93 şeklinde belirtilen oran ise o kelimenin sayfada ki tüm kelimeler arasında ki yüzdesini gösterir. Bu yüzdenin 2-3 arasında bir değerde olması seo açısından bize katkı sağlar. Kelime yoğunluğu olarak 3.00 değerini geçmemenizi öneririm. Arama motorları çok fazla tekrarlanan kelimeleri spam olarak algılayabilirler.


Links: 60 | 27 Sayfada site içine 60 link site dışına diğer domainlere 27 link verildiğini gösterir. Bu özellik pagerank arttırımı için uğraşan arkadaşlara link alımlarında şiddetle şart olan bir özelliktir. Link aldığınız sitenin external link sayısının az olması size link verdiğinde sitenize Pagerank olarak kattığı etkiyi arttıracaktır. 50′den fazla link çıkışı olan sitelerle link takas yapmayınız, link satın almayınız.



Makalenin Orjinali: Seo için önemli eklenti: SeoQuake | Ersen ERDAL

Bu blogdaki popüler yayınlar

Knight Online Genel Bilgiler ve Tüyolar

Rebirth item upgrade yöntemi knight online

Tecavüz +18