Adsense Nedir? Nasıl Çalışır?

Bu yazımızda sizlere adsenseyi tanıtmaya çalışacağım.Adsense,Google’ın içeriğe göre hizmet verdiği bir reklam sistemidir.


Peki nasıl çalışır?

Adsnse reklam kodlarını sitenize koyduğunuzda ilk başlarda reklam çıkmayabilir.Çünkü az öncede dediğim gibi bu sistem içeriğe göre reklam gösteren bir sistem.Eee bu içeriğe göre ne oluyor derseniz!!Yani siteniz hangi konu üzerineyse onunla ilgili reklamlar çıkıyor.

Örneğin bir bilgisayar siteniz var bu sitenizde reklamlar bilgisayar üzerine çıkacaktır.Peki bilgisayar sitesinde,bilgisayar reklamı çıkması iyi birşey mi derseniz?Tabiki iyi birşey.Çünkü bir insan bilgisayar sitesine geldiyse demekki bilgisayara karşı ilgisi var yada öğrenmek istediği şeyler var.Peki bu reklamlara tıklanır mı?Evet hemde başka konudaki reklamlardan daha çok ilgi görecektir.Az önce dediğim gibi kişi zaten bilgisayar üzerine birşeyleri okumak için geliyor ve sitenizde bilgisayar üzerine başka bir sitenin reklamını görüyor.Siz olsanız ona tıklamaz mısınız?Tabiki tıklardınız değil mi :)


Peki bu sistemle ne kadar kazancaz? İşte burası herkesinde çok merak ettiği sadece tahminlerle ölçüldüğü bir konudur.Kimse hangi reklam ne kadar kazandıracağını bilemez.Fakat 0,01$ ile 2$ arası kazanabiliriz.(1Tık ücreti)


Peki bu ücreti ben nasıl arttırırım? Panelinizde hem gösterim sayısı hemde tıklama sayısı olarak gözükmektedir.Diyelimki 10.000 sayfa gösterim yaptınız ve 10tık yapıldı.Alacağınız ücret 1$ diyelim.Eğer gösterim 1.000 ve tık sayısıda 10 olsaydı 1$’dan daha yüksek alabilirdiniz.Yani bu demek oluyorki gereksiz yerlere reklam koymamalıyız.Diyelim bir haber sitemiz var.Böyle bir sitede reklam yerleşimi en doğru şöyle olurdu.Ana sayfaya Adsense reklamı koyulmamalı.Haber ayrıntısına girildiğinde reklamlar konulmalıdır.Çünkü çoğu insan haber okumaya ana sayfadan başlar.Başlıkları inceler hoşuna giden olursa ayrıntıya girer.


Ödemeyi ne kadar olunca ve ne zaman ödüyor? Ödemelerinizi 100$ geçtiğinizden bir sonraki ay ödeyecektir.Eğer ödemelerinizi eft olarak alacaksanız her ayın 25-26’sında hesabınıza yatırılacaktır.


Bu konuda çoğumuz karıştırırız.Bu ay ödeme alacakmıyım yoksa alamayacakmıyım deriz.Bende örneklerle anlatayım;


Diyelim Ocak ayındayız ve bu ay toplam 50$ kazandık.Şubat ayında da 50$ kazandık.Yani toplam 100$ oldu.Ödemeniz Mart ayında yapılacaktır.


Eğer Ocak ayında 100$ olsaydı Şubat’ta ödemeniz gerçekleşecekti.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Knight Online Genel Bilgiler ve Tüyolar

Rebirth item upgrade yöntemi knight online

Tecavüz +18